Page content

Vergelijking kosten relatietherapie en relatievakantie

Vergelijking tarieven

Tarieven relatietherapie vergeleken. In onderstaande tabel zijn de kosten van een Relatievakantie of Relatieweekend vergeleken met een aantal andere aanbieders.

[wpsm_comparison_table id=”2″ class=””]

Voor de kosten van een Relatievakantie of Relatieweekend klik hier

Tarieven relatietherapie vergelekenTarieven relatietherapie vergeleken: wat kost een psycholoog?

De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kost een sessie van 45-60 minuten ongeveer €95,-. Je bent dus veel duurder uit bij een psycholoog dan met een Relatievakantie of Relatieweekend!

Tarieven relatietherapie vergeleken; uurtarief of per consult?

Over het algemeen betaal je bij onze psychologen een tarief per consult en werken we niet met een uurtarief. Het tarief van het consult hangt af van de duur van de sessie, of het een korte of lange sessie is.

Tarieven relatietherapie vergeleken: sessieduur

Er zijn korte sessies en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Een lange sessie wordt vaak gekozen bij het intakegesprek of als de therapie met meerdere personen is. Voor een lang consult wordt een hoger tarief gerekend.

Tarieven relatietherapie vergeleken: kosten psycholoog

De tarieven die psychologen rekenen kunnen voor een sessie kunnen verschillen. Zo is een consult relatietherapie (2 personen) vaak duurder dan een consult met 1 persoon. Een hoger tarief voor een consult buiten kantoortijden is gebruikelijk, maar wordt niet altijd gerekend.

De psychologen aangesloten bij Psyned werken met dezelfde tarieven, zodat het overzichtelijk blijft. Dit zijn onze tarieven op een rijtje:

  • Individueel consult kort: €95,-
  • Individueel consult lang: €142,50,-
  • Relatietherapie kort: €115,-
  • Relatietherapie lang: €150,-
  • Consult coaching: €115,-
  • Buiten kantoortijden: +€20,-

Tarieven relatietherapie vergeleken: tarieven e-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere type consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult. Dit kunnen aangepaste tarieven zijn ten opzichte van het reguliere consult, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteed.

Tarieven relatietherapie vergeleken: tarieven voor online therapie

Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kan je in behandeling bij een psycholoog naar keuze. Dat de psycholoog aan de andere kant van het land woont of jij in het buitenland zit, maakt bij online therapie niet uit. De tarieven voor online therapie zijn bij Psyned hetzelfde als de consulten die je hebt in de praktijk. Je kan er ook voor kiezen om online sessies af te wisselen met face-to-face consulten met de psycholoog.

Tarieven relatietherapie vergeleken: tarieven voor zelfhulp modules

Wat je ook kan doen is er voor kiezen om (eerst) zelf met je klachten aan de slag te gaan met een online programma, een zelfhulp programma. Je kiest dan een programma dat aansluit bij jouw hulpvraag. Door middel van uitleg, video’s en opdrachten ga je aan de slag met deze specifieke klachten. De tarieven van de zelfhulpprogramma’s die we samen met Therapieland aanbieden verschillen per programma, variërend van eenmalig € 9,95 tot € 49,95. De online relatiecoaching van Relatievakantie is ook in dit opzicht echter een veel interessantere en de meest economische optie. Lees meer

Tarieven relatietherapie vergeleken: informeer vooraf naar de tarieven

Om te voorkomen dat je teveel betaald of niet krijgt waar je recht op hebt, is het aan te raden om van tevoren te informeren naar het tarief dat gehanteerd wordt door de desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. 

Navigatie door onze site over relatieproblemen