Een moeilijke relatie, hard werken?
Vaak ruzie in je relatie?
“Een moeilijke relatie hard werken?” Ik heb mensen vaak horen zeggen: “Als je hard moet werken aan een relatie, dan is het niet de juiste relatie voor jou.” Ik ben het daar volkomen mee oneens.
Opvoeding kan invloed hebben
Je bent opgevoed door twee ouders die 100 procent verantwoordelijkheid namen voor je opvoeding en hun eigen gevoelens voor elkaar vrijelijk toonden – geen van beiden hadden ernstige verslavingen die hun gevoelsleven verminkten.
Beide ouders stonden open voor het leren van elkaar als er een conflict ontstond. Geen van beiden werd boos of trok zich terug in een conflict. Geen van beiden hanteerden het wapen van conflictvermijding.
- Je ouders waren openlijk aanhankelijk naar elkaar.
- Je ouders lachten en speelden met elkaar, uiteraard met plezier in elkaar.
- Je ouders steunden elkaar door dik en dun.
- Allebei je ouders waren liefdevol en beschikbaar voor jou, en ondersteunden jou in alles wat je wilde zijn zijn. Je voelde je door hen gewaardeerd en belangrijk voor hen.
- Je partner had dezelfde ervaring met zijn of haar ouders.
Een moeilijke relatie, hard werken?
Bekijk de video
Een moeilijke relatie hard werken? Maar hoe ervaren jullie je relatie?
Als dit zowel u als uw partner beschrijft, hebt u waarschijnlijk een gemakkelijke relatie omdat u dit in uw opvoeding hebt geleerd. Maar veel mensen hadden deze ervaring niet. Je bent misschien grootgebracht in een eenoudergezin, dus je hebt een liefdesrelatie niet als rolmodel gezien. Of u bent opgevoed door ouders of verzorgers waar je het onderstaand gedrag bij zag
- Gaven elkaar of u de schuld voor hun emotionele pijn – waren er niet er zelf voor zichzelf, lieten zichzelf in de steek .
- Ontwikkelden verschillende verslavingen , zoals eten, alcohol, drugs, tv, werk, geld uitgeven, woede, enzovoort Om te voorkomen dat ze met hun gevoelens werden geconfronteerd en daarvoor verantwoordelijkheid namen.
- Gebruikten woede, terugtrekking, weerstand om elkaar te beheersen of conflicten te voorkomen.
- Niet wisten hoe je liefdevol conflicten oplost ;ze gesloten waren en niet openstonden voor zich zelf of met de ander nieuw gedrag te leren.
- Niet emotioneel er voor elkaar en zichzelf waren. Geen steun voor elkaar waren.
- Niet lachten, speelden of veel affectie toonden met elkaar of met jou.
- Er niet waren om van je te houden en je door dik en dik te te ondersteunen. In plaats daarvan voelde je je misschien onbelangrijk, afgewezen en / of overdreven gecontroleerd door hen.
Een moeilijke relatie hard werken? Ben je geworden zoals je ouders waren?
Als dit jou en / of je partner beschrijft, of als zelfs één of twee van de bovenstaande dingen aanwezig waren in de tijd dat je opgroeide, krijg je een relatie met wat bagage. Je zou jezelf kunnen behandelen zoals je ouders of verzorgers zichzelf en / of jou hebben behandeld. Maar dan laat je jezelf in de steek zoals ze jou of zichzelf in de steek hebben gelaten.
Je zou een angst voor intimiteit kunnen hebben, voortkomend uit de angst voor afwijzing en / of verzwakking als gevolg van het feit dat je ouders of verzorgers afkerig zijn en / of overdreven vaak controle als opvoedingsinstrument inzette. U kunt zo maar ontsteken in woede, zichzelf terugtrekken in negatieve gedachten over de ander of u zelf, blijven hangen in een conflict zonder bij te willen dragen aan de oplossing van een conflict.
Je relatie kan een waardevol middel zijn om te leren van de tweede lijst naar de eerste lijst te gaan – als jij en je partner bereid zijn je innerlijke werk te doen om te genezen. Maar als je de verwachting hebt dat je relatie gemakkelijk zou moeten zijn, dan zou je verder kunnen gaan als het moeilijk is, alleen om te ontdekken dat de volgende en die daarna, enzovoort, ook moeilijk zijn.
Een van mijn cliënten vertelde me dat zijn vader hem op de dag van zijn bruiloft een geweldig advies gaf. “Mijn vader zei tegen mij: ‘Relaties zijn gemakkelijk – na de eerste 30 jaar van het huwelijk. Tot die tijd zijn ze een hoop werk. ‘” Maar voor de meeste relaties geldt dat als het moeilijk wordt , je harder moet gaan werken.
Een moeilijke relatie hard werken? Een relatie goed houden kan hard werken zijn
Als je een gemakkelijke relatie hebt met passie, levendigheid, verbinding, plezier, plezier en spel, heb je het geluk. Sommige mensen hebben een gemakkelijke relatie omdat ze genoegen nemen met veel minder dan verbinding, passie en levendigheid. Ze vermijden conflicten en genoegen nemen met vrede en kameraadschap, en dat is prima – als dit is wat beide mensen willen. Maar als je een relatie wilt met een diepe emotionele en fysieke band, een relatie waarin je je zelden eenzaam voelt, een relatie die altijd evolueert en groeit naar diepere intimiteit, dan moet je waarschijnlijk bereid zijn om eraan te werken door uw eigen problemen te helen
En in plaats van dit als een probleem te zien, het zien als een ontdekkingsreis naar heelheid en het diepe delen van liefde? Ja! Een moeilijke relatie is hard werken? Maar voor de meeste relaties geldt dat als het moeilijk wordt , je harder moet gaan werken.
Bekijk onderstaande video over conflictbeheersing in je relatie
Een conflict is de laatste fase in een proces van gebeurtenissen tussen 2 partijen. De fase waarin je niet meer door 1 deur kan. Niet meer luistert. De ander zijn opvatting, mening, voorstel onacceptabel en-of onbegrijpelijk vindt.