skip to Main Content

Relatieprobleem en verwachtingen van de ander

Ik verwacht ander gedrag van je

De oorzaak van veel ongelukkig voelen in de liefdes relatie is de verwachting dat je partner je gelukkig zal maken. Dat zal doen wat je je verwacht (of dat nou is zijn sokken in de wasmand stoppen of naar je luisteren als je van je werk komt en vragen stelt in plaats te beginnen over haar dag).

Deze verwachting creëert pijn en teleurstelling. Daarom zijn de meeste relaties al geëindigd voordat ze begonnen zijn. Emotionele eenzaamheid, energetische disharmonie, stress en lichamelijke klachten zijn het gevolg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende consult

Weet je wel wat je verwacht?

Daarbij komt nog dat de meeste stellen zeer beperkt in staat zijn om hun verwachtingen en het waarom aan de ander kenbaar te maken . Door angst voor het antwoord of angst voor de reactie van de ander (boosheid, afwijzing, chagrijn etc.). Doorvragen is een lastig te hanteren instrument maar wel het enige om de herkomt en belang van de verwachting duidelijk te krijgen. Kun je daarna voor jezelf proberen vast te stellen of je kan voldoen!!!

Relatieprobleem en verwachtingen van de ander kennen zijn 2 zijden van dezelfde medaille!

Het universele doel van elke relatie is: elkaar te helpen, te inspireren en te begeleiden naar volledige zelf-manifestatie. Dit doel is allang vergeten en hiervoor in de plaats kwam de behoefte van het ego om zich goed te voelen en gelijk te hebben.

Je partner levert jouw geluk?

Onze partner wordt gezien als een persoonlijke drugsdealer die op elk gegeven moment het ego de juiste drug hoort te geven. De oncontroleerbare behoefte van het ego om zich goed te voelen en gelijk te hebben maakt partners afhankelijk van elkaar net als een verslaafde zijn drugs en zijn dealer nodig heeft. Maar het gevoel afhankelijk te zijn van iemand anders creëert subtiele gevoelens van haat, frustratie en agressie naar onszelf en onze partner. Het creëert de illusie dat onze partner de reden is waarom wij ons niet gelukkig voelen. Als kind waren we voor ons geluk vaak afhankelijk van onze ouders, opvoeders en leraren. Deze afhankelijkheid hebben we in een relatie overgebracht op onze partner. Daarom verwachten wij van onze partner dat hij/zij ons gelukkig maakt.

Relatieprobleem en verwachtingen van de ander kennen is een must als je je relatie op orde wilt krijgen.

Eerst de relatietest

 Klik hier voor de relatietest.

De Relatietest gaf nieuw inzicht!

Voer de relatiescan uitDoe je de relatietest(relatiescan) vandaag nog dan heb je morgen een email met het antwoord op de vraag  ” hoe goed is mijn relatie?”

Via deze relatietest ontdek je hoe jij je relatie ervaart.  Vul hem daarom in eerste instantie alleen in.

Wel kun je je partner vragen deze relatietest later ook in te vullen. De beide ingevulde vragenlijsten kunnen de eerste aanzet zijn voor een 2 gesprek. Omdat een dergelijk gesprek zonder goede begeleiding gemakkelijk tot nieuwe conflicten kan leiden, is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken.

De tip over relatieconflictbeheersing werkte!

Relatieconflict vechtenEen conflict is de laatste fase in een proces van gebeurtenissen tussen 2 partijen. De fase waarin je niet meer door 1 deur kan. Niet meer luistert. De ander zijn opvatting, mening, voorstel onacceptabel en of onbegrijpelijk vindt.

Hoe los je dat op met je vrouw, man, vriend, vriendin?

Wat niet werkt:

  • Blijven aanvallen en beschuldigen
  • Dezelfde argumenten herhalen; anders inpakken; dreigen
  • De ander de schuld geven en de oplossing laten bedenken
  • Een coalitie smeden met anderen
  • Je als een slachtoffer gedragen
  • Argumenten en bewijsmateriaal voor je eigen gelijk verzamelen
  • Doen alsof het er niet is
  • Het doorschuiven naar een ander

Weten wat je aandeel in het ontstaan van het conflict is en dat erkennen. Daar begint het voor jou mee. Vervolgens het tonen van de bereidheid, daadkracht en de creativiteit om jou aandeel te leveren aan de oplossing.

Wat wel werkt:

Bekijk onderstaande video  conflictbeheersing in je relatie.

Klik hier voor het hoofdartikel over relatieconflictbeheersing

Back To Top